Skip to main content

Intel, Nihayet Hardcore PC Oyuncularını Ciddiye Alıyor Gibi Görünüyor

Intel, Nihayet Hardcore PC Oyuncularını Ciddiye Alıyor Gibi Görünüyor


Geçtiğimiz haftaki haberler, Intel'in tamamen yeni bir X serisi işlemci hattına sahip olduğunu ve bu hafta şirketin performans verileri, fiyatları ve buna dayanacak parlak yeni bir Xeon işlemciye sahip olduğunu duyurdu. Hepsi, Intel'in çok sayıda çekirdeğe sahip bir işlemci isteyen insanlara yardım etmek için yapılabileceğini önermek için birleşiyor.

Tamam, belki oymak bir kelime için çok güçlüdür. Intel korkunç işlemciler yapmıyor, ancak şirketin son birkaç yıl içerisinde en lüks işlemcileri için fazla ücret aldığını düşünüyor. Önceki nesil X serisi işlemciler 2.500 $ 'a kadar perakende satış yaparken, daha fazla odaklı Xeon W işlemcileri, hata düzeltme kod belleği gibi şeyleri destekliyor ve 18 çekirdekli W-2195 için 3.800 dolara çıktı. 32 çekirdekli AMD Threadripper işlemcisi yaklaşık 2.700 $ değerinde maksimuma çıktığında, Intel işlemciler oldukça çürümüş bir anlaşma gibi görünüyordu.

10. nesil işlemcileri ile Intel bunu değiştirmeye çalışıyor. Yeni Xeon W-2200 serisi 18 çekirdekli, 36 iş parçacığına sahip, 1 TB RAM desteği olan W-2295 ile en yüksek seviyeye çıkıyor ve 1.333 ABD Doları (1.980 ABD Doları) karşılığında perakende satış yapıyor. Intel, bu yeni Xeon W işlemci serisinin, görüntü işleme gibi AI yoğun görevlerde önceki nesle göre 2,2 kat daha hızlı ve yüzde 10 ila 11 daha hızlı olduğunu iddia ederek yeni çipin AI yeteneklerine çok şey kattığını söylüyor 4K düzenleme, yazılım derleme ve 3B oluşturma gibi daha geleneksel işlemci görevlerinde.

Editörün Notu: Avustralya fiyatlandırması ve bulunabilirliği henüz onaylanmamıştır.

Intel bana bu performansa bir göz attı. Kurulum nispeten basitti. İki adet benzer tezgah, büyük bir 4K dosyasının açılması ve oluşturulmasıyla görevlendirildi. Bir tezgahta önceki neslin W-2195'i, diğerinde bu yılki W-2295'i vardı. Her bilgisayar tam olarak aynı görevi üst üste birçok kez gerçekleştirdi. Ortalama olarak, W-2295 4K işlemeyi 106 saniyede, W-2195 ise 130 saniyede yaptı.

Bu, önceki neslinden yaklaşık 1.800 dolar daha az olan bir işlemci için performansta sağlam bir darbedir.

W-2200 serisinin yanı sıra Intel, 18 çekirdekli Intel Core i9-10980XE Extreme Sürümü ile en üst düzeye çıkan yeni 10. nesil X serisine de sahip. Bu işlemci, önceki neslin en üst düzey X serisi işlemcisinin fiyatının yarısından daha az olan 9.80 ABD Doları (1.456 ABD Doları) değerinde perakende satış yapacak. Intel, yeni X serisinin ortalama olarak yüzde 7 daha hızlı olması gerektiğini söylese de, Xeon W-2200 serisi (önceki nesilden 2.2 kat daha hızlı) ile AI görevlerinde performanstaki aynı büyük artışı koruyacak.

Editörün Notu: Daha önce olduğu gibi, i9-10980XE Extreme Edition’ın Avustralya fiyatlandırması henüz açıklanmadı. Yerel sürümüyle ilgili daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.

Ve fiyat düşüşleri, flamalar, profesyoneller ve çok fazla parası olan oyuncular için tasarlanan ultra üst seviye işlemcilerle sınırlı değildir. Intel ayrıca 9. nesil S serisi işlemcilerden fiyatlarını düşürdü. Bu CPU'lar, entegre bir GPU içermediklerinden biraz daha ucuz olma eğilimindeydi. Bu, zaten AMD veya Nvidia'dan ayrı bir GPU almayı planlayan oyuncular için idealdir.

Bir sonraki oyun masaüstünüzde Intel'e gerçekten ihtiyacınız varsa, şirket bunu daha cazip hale getiriyor. Bununla birlikte, bu yeni CPU'ları kendimiz kontrol edene kadar AMD’nin en son Ryzen yinelemesine nasıl yığılacağını bilemeyiz. Intel, yeni Xeon W ve X işlemci serisinin Kasım ayından itibaren piyasaya sunulacağını söyledi. Ancak, büyük S serisi fiyat düşüşü bugün yürürlüğe girdi.

Sosyal Hesaplar

https://hub.docker.com/u/tolqabaqci
http://impression3d.laposte.fr/en/users/michealsean
https://www.pechakucha.com/users/micheal-sean
https://www.renderosity.com/?uid=962689
https://www.bountysource.com/people/72487-michealsean
http://prsync.com/system-and-technology/

Popular posts from this blog

Experts warned! Don't click on this post

Experts warned! Don't click on this post Experts warned users about the heavily used WhatsApp application. Special days, such as celebration messages that appear to be links to the virus and said that these messages should not be clicked.

Windows 10 Nasıl Güncellenir

Dizüstü bilgisayarınızda bulunan yazılımı güncellemek, sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için kolay ve etkili bir yoldur. Windows'un en son sürümüyle, bilgisayarınız en son özelliklere, hata düzeltmelerine ve en önemlisi güvenlik yamalarına sahip olacaktır. Neyse ki, Windows düzenli aralıklarla en son sistem güncellemelerini kontrol edecek ve bunları otomatik olarak yükleyecektir. Tüm yapmanız gereken, güncellemelerin yüklemeyi bitirmesini sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızdır (güncellemeleri 35 güne kadar duraklatmak için bu kılavuza bakın). Otomatik güncellemeler ne kadar uygun olursa, önemli bir güvenlik düzeltme eki yayınlanıyorsa veya önemli bir hatayla karşılaştıysanız, güncellemeleri manuel olarak kontrol etmek isteyeceğiniz zamanlar vardır. İşte Windows 10 güncellemelerini manuel olarak kontrol etmek için birkaç basit adım. Windows 10 Manuel Nasıl Güncelleştirilir? Sol alt köşeden Başlat (Windows) düğmesini seçin. Ayarlara gidin (dişli