Skip to main content

Windows 10 Nasıl Güncellenir

Windows 10 Nasıl Güncellenir


Dizüstü bilgisayarınızda bulunan yazılımı güncellemek, sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için kolay ve etkili bir yoldur. Windows'un en son sürümüyle, bilgisayarınız en son özelliklere, hata düzeltmelerine ve en önemlisi güvenlik yamalarına sahip olacaktır.

Neyse ki, Windows düzenli aralıklarla en son sistem güncellemelerini kontrol edecek ve bunları otomatik olarak yükleyecektir. Tüm yapmanız gereken, güncellemelerin yüklemeyi bitirmesini sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızdır (güncellemeleri 35 güne kadar duraklatmak için bu kılavuza bakın). Otomatik güncellemeler ne kadar uygun olursa, önemli bir güvenlik düzeltme eki yayınlanıyorsa veya önemli bir hatayla karşılaştıysanız, güncellemeleri manuel olarak kontrol etmek isteyeceğiniz zamanlar vardır.

İşte Windows 10 güncellemelerini manuel olarak kontrol etmek için birkaç basit adım.

Windows 10 Manuel Nasıl Güncelleştirilir?


  1. Sol alt köşeden Başlat (Windows) düğmesini seçin.
  2. Ayarlara gidin (dişli simgesi).
  3. Güncelleme ve Güvenlik simgesini seçin.
  4. Kenar çubuğundan Windows Update sekmesini seçin (Dairesel oklar).
  5. Güncellemeleri kontrol et seçeneğini seçin.


Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatmak için daha uygun bir zaman varsa, Windows 10 yeniden planlamanıza izin verir. Bunu yapmak oldukça basittir - sadece bu basit talimatları takip edin. (Sisteminiz, yeniden başlatılıncaya kadar en son güncellemelere sahip olmayacaktır.)

Windows 10 Güncelleştirmesi Nasıl Zamanlanır


  1. Windows Update ayarları sayfasından (Yukarıdan 4. Adım), "Şimdi yeniden başlat" yanında bulunan "Yeniden başlatmayı planla" yı seçin.
  2. Daha sonra bir zamanlama sayfasına yönlendirilirsiniz. Oradan, Zamanla Zamanla kaydırıcısını sağa (açık konuma) getirin.
  3. Bir zaman seç ve Bir gün seç seçenekleri seçilebilecek. Dizüstü bilgisayarınızı ne zaman yeniden başlatacağınızı seçmek için saat ayarını ve tarih açılır menüsünü kullanın.

Popular posts from this blog

Experts warned! Don't click on this post

Experts warned! Don't click on this post Experts warned users about the heavily used WhatsApp application. Special days, such as celebration messages that appear to be links to the virus and said that these messages should not be clicked.