Skip to main content

Windows 10 Eski Wi-Fi Sürücülerinden Bağlantı Kaybediyor

Windows 10 Eski Wi-Fi Sürücülerinden Bağlantı Kaybediyor


Microsoft, Qualcomm kablosuz ağ bağdaştırıcılarına sahip bilgisayarların, güncel olmayan ağ sürücüleri nedeniyle Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi'ni yükledikten sonra ara sıra Wi-Fi bağlantısı kaybına uğradığını söylüyor.

Windows 10 sürüm 1903’e güncellemek isteyen Windows kullanıcıları Qualcomm Wi-Fi ağ kartı için en yeni sürücü sürümünü kendi cihazlarının üreticisinden (OEM) bulabileceğiniz en güncel Wi-Fi sürücüsünü indirip uygulayarak yükleyebilirler.

Microsoft ayrıca, destek belgesinde, uyumsuz Qualcomm sürücülerinden kaynaklanan sorunların önlenmesi için, Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi'nde uyumlu Wi-Fi sürücülerini ekledi.

Microsoft, "Yükseltme deneyiminizi korumak için, bu Qualcomm sürücüsüne sahip aygıtlara Windows 10, sürüm 1903'ü, güncellenmiş sürücü yüklenene kadar beklettik" dedi.

Ek olarak, Redmond, etkilenen Windows kullanıcılarının, sistemlerinin Qualcomm Wi-Fi sürücülerini güncellemeden önce "Şimdi Güncelle düğmesini veya Medya Oluşturma Aracını kullanarak" Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesini manuel olarak uygulamalarını önerir ve güncelleme otomatik olarak sağlanır.

Bu, eski ağ sürücülerinin neden olduğu aralıklı ağ bağlantısı kaybının görünmesini engeller ve etkilenen Windows makinelerinin en son Windows 10 güncelleştirmesi uygulanana kadar kararlı bir ağ bağlantısı sağlamasına izin verir.

Güvensiz Wi-Fi Ağları Uyarıları


İlgili haberlerde, bilgisayarlarını Windows 10 sürüm 1903'ü güncelleyen kullanıcılar, eski Geçici Anahtar Bütünlüğü Protokolü'nü (TKIP) veya Wired Equivalent Privacy (WEP) kullanan güvensiz Wi-Fi ağları hakkında uyarılacaktır.

Bu iki güvenlik protokolünün, potansiyel saldırganların trafiğin şifresini çözmesine ve WPA2 veya WPA3 kadar güvenli olmamasına izin veren kusurlara sahip olduğu bilinmektedir.

Microsoft'un destek web sitesine göre, "Gelecekteki bir sürümde, bu eski şifreleri kullanan bir Wi-Fi şebekesiyle olan bağlantılara izin verilmeyecek. Wi-Fi yönlendiricileri, WPA2 veya WPA3 ile kullanılabilen AES şifrelerini kullanacak şekilde güncellenmelidir."

Kullanıcıların, uyarılırsa TKIP veya WEP güvenlikli Wi-Fi ağlarıyla olan bağlantılarını kesmeleri ve WPA2 veya WPA3 kullanarak güvenli bir kablosuz ağa bağlanmalarının yanı sıra, kablosuz ev ağları güvenli olmayan bir protokol kullanıyorsa yönlendiricilerindeki kimlik doğrulama protokolünü yükseltmeleri önerilir. 

Useful Resources 


Popular posts from this blog

Experts warned! Don't click on this post

Experts warned! Don't click on this post Experts warned users about the heavily used WhatsApp application. Special days, such as celebration messages that appear to be links to the virus and said that these messages should not be clicked.

Windows 10 Nasıl Güncellenir

Dizüstü bilgisayarınızda bulunan yazılımı güncellemek, sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için kolay ve etkili bir yoldur. Windows'un en son sürümüyle, bilgisayarınız en son özelliklere, hata düzeltmelerine ve en önemlisi güvenlik yamalarına sahip olacaktır. Neyse ki, Windows düzenli aralıklarla en son sistem güncellemelerini kontrol edecek ve bunları otomatik olarak yükleyecektir. Tüm yapmanız gereken, güncellemelerin yüklemeyi bitirmesini sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızdır (güncellemeleri 35 güne kadar duraklatmak için bu kılavuza bakın). Otomatik güncellemeler ne kadar uygun olursa, önemli bir güvenlik düzeltme eki yayınlanıyorsa veya önemli bir hatayla karşılaştıysanız, güncellemeleri manuel olarak kontrol etmek isteyeceğiniz zamanlar vardır. İşte Windows 10 güncellemelerini manuel olarak kontrol etmek için birkaç basit adım. Windows 10 Manuel Nasıl Güncelleştirilir? Sol alt köşeden Başlat (Windows) düğmesini seçin. Ayarlara gidin (dişli