Skip to main content

Nvidia GeForce Now vs Shadow: Hangi akış servisi sizin için uygun?

Nvidia GeForce Now vs Shadow: Hangi akış servisi sizin için uygun?


Bulut oyunu akışı, video oyunu endüstrisindeki bir sonraki büyük şey olabilir. Büyük teknoloji şirketleri, tüketicilerin sürekli güncellenmesi gereken oyun bilgisayarlarını ve hatta belki de özel oyun konsollarını atmaya hazır olduğuna inanıyor. Oyun akışının çekiciliği anlaşılır, çünkü oyunlar yeni donanımlar satın almadan daha zorlu hale gelir.

Oyun yayıncılığının endüstrinin yüzünü gerçekten değiştirip değiştirmeyeceğini söylemek için henüz çok erken, ancak muhtemelen Google Stadia ve Microsoft’un Project xCloud’unun bu yılın sonunda ne zaman geleceğini öğreneceğiz. Bu arada, iki yayın servisi zaten yarışmanın önünde: Nvidia GeForce Now ve Blade’s Shadow. Yani soru şudur: Nvidia GeForce Now vs Shadow savaşında hangi servis kazanır?

Birkaç kategoride güçlü ve zayıf yönlerini inceledik. Oyun akış trenine atlanmadan önce diğer rakiplerin piyasaya çıkmasını beklemeniz akıllıca olsa da, GeForce Now ve Shadow bu gelişen yarışta büyük oyuncular olduğunu düşünüyor.

DESTEKLENEN PLATFORMLAR

Platform desteği, hangi akış servisinin kullanılacağına karar vermede kilit faktördür. GeForce Now ve Shadow'un her birinin birden fazla seçeneği var, ancak aynı değiller.

GeForce Now için, bir PC, Mac veya Nvidia Shield cihazı kullanarak akış yapabilirsiniz. PC kullanıcılarının 64-bit Windows 7 veya daha iyi bir sürümünü çalıştırmaları, 2.0GHz veya daha iyisi, 4GB RAM ve DirectX9 veya daha iyisi olan çift çekirdekli bir x86 CPU'su olması gerekir. Ayrıca bir grafik kartına ihtiyacınız var, ancak Intel HD Graphics 2000 veya daha iyisi çalışıyor. Ayrıca GeForce (600 serisi ve üstü) ve AMD grafik kartları (Radeon HD 3000 ve üstü) ile çalışır.

GeForce Now, Mac'te macOS 10.10 gerektiriyor, ancak aksi takdirde, 2008'den beri piyasaya çıkan çoğu Apple bilgisayarı ile çalışıyor. Kablosuz yönlendiricinizde 5 GHz yoksa, özel bir bağlantı noktası olmayan (Macbook Airs gibi) Macbook'lar için bir ethernet adaptörüne ihtiyacınız olacaktır.

Shadow, PC, Mac, Android, iOS ve Ubuntu'da yayın yapmanıza izin verdiği için platform savaşını kazanır. Shadow’un listelenen gereksinimleri, esasen tüm işletim sistemiyle ilgilidir, çünkü uygulamaya erişmek için nispeten yeni yazılım güncellemelerine ihtiyacınız var. Cihazınız gerekli yazılım sürümüne güncellenebiliyorsa, büyük olasılıkla Gölge kullanabilirsiniz.


  • PC: Windows 7/8.1/10 64-bit
  • Mac: macOS 10.10 or later
  • Android: 7.0 Nougat or later
  • iPhone/iPad: iOS 11.0 or later
  • Ubuntu 18.04
Shadow’un, TV’nizde yayın yapmanıza olanak tanıyan isteğe bağlı bir donanım parçası olan Shadow Ghost vardır. Shadow Ghost 150 dolara mal oluyor ve bununla birlikte geliyor: iki USB portu, bir Ethernet jakı, bir HDMI portu, 3.5mm ses jakı, Wi-Fi erişimi ve Bluetooth 4.1.

KONTROLÖRLERİ


Hangi akış servisinin kullanılacağına karar vermede bir diğer önemli bileşen kontrol yöntemleridir. Gölge ve GeForce Şimdi, çoğu potansiyel akış hizmeti gibi, her birinin çok sayıda seçeneği var.

Her iki hizmetle PC'de ve Mac'te oynatırken, Xbox One, PS4 ve kablolu USB denetleyicileri kullanabilirsiniz. Temel olarak, bilgisayarınızda çalışabilecek herhangi bir denetleyici burada çalışacaktır. İsterseniz fare ve klavyeyi de kullanabilirsiniz. Android ve iOS on Shadow ile cihazlarınızla uyumlu kontrol cihazlarını kullanabilirsiniz.

AKIŞ KALİTESİ

Bir sonraki adım, akışın kalitesidir. Bu neredeyse hiç şüphesiz göz önünde bulundurulması gereken en önemli husus. Akış hizmetleri, akış kalitesinde yaşayacak ve ölecektir. Hiç kimse, düzenli olarak düşük performans gösteren ya da anakartta subpar deneyimleri sunan akış hizmetleri için ödeme yapmak istemeyecektir.

Hem Gölge hem de GeForce Now şimdi farklı kapasitelerde mevcut olduğundan, nasıl çalıştıklarını zaten biliyoruz. Her biri gecikme ve giriş gecikmesi açısından iyi kabul edilir. Her iki akış servisi de veri merkezlerinde ağır kaldırma yaparak, yüksek kaliteli bir bilgisayara sahip olmadan yüksek ayarlarda oynamanıza izin veriyor. Ancak, niteliklerin üst eşiği resim nitelikleri, iki hizmet arasında farklılık gösterir.

Gölge saniyede 4K ve 60 kare hızında ve 60Hz'de göze çarpıyor. 1080p ile çalışırken 60fps ve 144Hz yenileme hızı elde edebilirsiniz. Shadow, bu benchmarklarda 15 Mbps'lik bir ev internet bağlantısıyla oyun çalıştırmak için optimize edildi.

GeForce Şimdi saniyede 1080p ve 60 kare hızında zirveye çıkıyor, ancak en az 25 Mbps bağlantıya sahip olmanız ve 5GHz kablosuz bir yönlendirici ya da ethernet bağlantısı kullanıyor olmanız gerekiyor. Evde sadece 15 Mb / sn alırsanız, saniyede 720p ve 60 kare hızında çekim yapabilirsiniz. GeForce Now, Shadow kadar etkileyici olmasa da, saniyedeki kareleri 120'ye iki katına çıkaran bazı oyunlar için Ultra Streaming moduna sahip.

Gölge'nin resmen serbest bırakıldığını unutmamak önemlidir, oysa GeForce Now hala beta aşamasındadır. GeForce Now’ın yayın kalitesi, tamamen halka açıldığı zaman yükselebilir. Mesela Nvidia, bu yılın başlarında, kablosuz VR ve AR üzerinden platformda akış için 4K renderleme geliştirdiğini duyurdu. Ek olarak, Nvidia, kullanıcıların sonunda 5G ile akış yapmalarını sağlamak için HTC ile birlikte çalışıyor.

Modern bulut akışı henüz başlangıç ​​aşamasında olduğundan, bu hizmetlerin hiçbiri mükemmel değildir. Her bir hizmet için hızlı bir Google araması, bazı kullanıcılardan övgüler ve diğerlerinden gelen şikayetler getirir. Deneyiminiz, kare oranı ve genel performans bakımından çok geniş ölçüde değişebilir.

OYUNLAR

GeForce Now ve Shadow oyun kütüphanelerini benzer şekilde ele alıyor. Yani, oyun satın almak için hizmet değiller. Oyunları her iki hizmetten de yayınlamak için önce bunları dijital mağazalardan satın almanız gerekir.

GeForce Now'ın Steam, Uplay ve Blizzard’s Battle.net'ten desteklenen 500'den fazla oyun kütüphanesi var. Her hafta daha fazla oyun eklenir. Desteklenen oyunların tam listesi burada bulunabilir. Önemli noktalardan bazıları arasında Metro Exodus ve Rage 2 gibi son AAA hitleri ve Assassin’in Creed Odyssey ve The Witcher 3: Wild Hunt gibi açık dünya başlıkları var.

Gölge biraz farklı çalışır. Hala oyunlara sahip olmanız gerekir, ancak kütüphane belirli bir oyun listesiyle sınırlı değildir. Shadow ile yüksek güçlü bir Windows 10 bilgisayarına erişirsiniz. Aslında, ilk başlattığınızda, her zamanki gibi Windows'u kurarsınız. 

Nvidia GeForce Şimdi özellikler açısından çıplak kemikler. En azından beta şeklinde. Uygulamayı PC'de veya Mac'te başlatmak, GeForce Now'a eklenebilecek oyunlarınızın olup olmadığını görmek için otomatik olarak kitaplığınızı tarar. GeForce Now’ın oyun kitaplığına göz atabilir ve desteklenen vitrinler üçünden satın almak için tıklayabilirsiniz. Mac oyunları, Windows oyunlarını çalıştırmak için Bootcamp veya Parallels çalıştırmanız gerekmediğinden GeForce Now'tan en fazla yararlanıyor. GeForce Now, beta'daki her bir oturuma dört saatlik limitler dayatıyor, ancak şu anki durumunuz sona erdiğinde yeni bir oturuma başlayabilirsiniz.

Shadow’ın özellik seti muhtemelen bugün ve ufukta bulunan tüm akış servislerinin en eşsiz ve özelleştirilebilir özelliğidir. Bunun nedeni, sıkı bir oyun akış hizmetinden ziyade, bükülmüş bir oyuna sahip bir bulut bilişim hizmetinden daha fazla olmasıdır. Belirtildiği gibi, üst düzey bir Windows 10 sanal makinesine erişim elde edersiniz; bu, hangi uygulamaları yükleyeceğinizi seçebileceğiniz anlamına gelir (isterseniz oyun oynamayan uygulamalar dahil).

Sanal Makineye erişim kazanmanın dezavantajı, oyunları gerçekten indirmeniz ve yalnızca 256GB depolama alanı edinmenizdir. Bu, aynı anda birçok AAA oyunu tutmaz. Bununla birlikte, Shadow’un sanal makinesi 1 GB / sn'lik indirme hızını caydırıyor, bu nedenle yeni oyunların silinmesi ve indirilmesi çok uzun sürmeyecek. Gölge, bulut bilişim hizmetine erişmek için kullanılan her platform için uygulamalara sahiptir.

FİYATLANDIRMA VE UYGUNLUK

Nvidia GeForce Now şu anda beta aşamasında, yayınlanma tarihi açıklanmadı. Beta program ücretsizdir, ancak katılmak için bekleyen listenin zaten bir milyon kişiyi içerdiği bildiriliyor. Nvidia, bir yıldan uzun bir süredir ödeme modelini görüşmedi, ancak Nvidia daha önce 20 saatlik akış süresinde 25 ABD Doları alacağını söyledi. Hizmeti çok kullanırsanız, bu hızlı bir şekilde sonuçlanabilir. Ya da iyi bir anlaşma olarak ortaya çıkabilir. Hepsi oyun alışkanlıklarına bağlı.

Shadow'un iki ödeme modeli var. Yıllık bir plana kaydolursanız, aylık maliyetiniz 25 $ / ay'dır. Aydan aya giderseniz, bu oran balonları 35 $ / ay olarak ayarlar. Bir plana kilitlenmeden önce Shadow'u 10 günlüğüne on gün boyunca deneyebilirsin. Gölge şu anda ülke genelinde 38 eyalette mevcut ve sonunda ülke çapında geçerli olacak.

Popular posts from this blog

Experts warned! Don't click on this post

Experts warned! Don't click on this post Experts warned users about the heavily used WhatsApp application. Special days, such as celebration messages that appear to be links to the virus and said that these messages should not be clicked.

Windows 10 Nasıl Güncellenir

Dizüstü bilgisayarınızda bulunan yazılımı güncellemek, sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için kolay ve etkili bir yoldur. Windows'un en son sürümüyle, bilgisayarınız en son özelliklere, hata düzeltmelerine ve en önemlisi güvenlik yamalarına sahip olacaktır. Neyse ki, Windows düzenli aralıklarla en son sistem güncellemelerini kontrol edecek ve bunları otomatik olarak yükleyecektir. Tüm yapmanız gereken, güncellemelerin yüklemeyi bitirmesini sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızdır (güncellemeleri 35 güne kadar duraklatmak için bu kılavuza bakın). Otomatik güncellemeler ne kadar uygun olursa, önemli bir güvenlik düzeltme eki yayınlanıyorsa veya önemli bir hatayla karşılaştıysanız, güncellemeleri manuel olarak kontrol etmek isteyeceğiniz zamanlar vardır. İşte Windows 10 güncellemelerini manuel olarak kontrol etmek için birkaç basit adım. Windows 10 Manuel Nasıl Güncelleştirilir? Sol alt köşeden Başlat (Windows) düğmesini seçin. Ayarlara gidin (dişli